Blind bevestigt verrassende optie voor rechtsbackpositie

Bondscoach Danny Blind heeft na het wegvallen van Daryl Janmaat geen vervanger opgeroepen en dus leek Kenny Tete af te stevenen op een basisplaats. Blind overweegt echter ook nog een andere optie: Vurnon Anita.

De negentienjarige Tete stond bij velen al vast als een ‘zekerheidje’ in de opstelling van Oranje. Niet heel gek bij afwezigheid van Gregory van der Wiel, Paul Verhaegh, Rick Karsdorp en nu dus ook Janmaat. Maar de bondscoach is niet geheel overtuigd en houdt de optie van Anita open, die de laatste jaren voornamelijk zijn wedstrijden bij Newcastle United speelt als middenvelder. Zowel in Engeland als bij zijn vorige club Ajax speelde Anita echter ook al eens als linksback.

‘Jullie konden wel eens gelijk hebben, Anita kan daar zeker spelen’, reageert Blind op de vraag of de drievoudig international in beeld is om te starten als vervanger van Janmaat. Anita staat er zelf wel open voor. ‘Natuurlijk kan ik op die positie spelen, maar ik weet nog van niets’, aldus Anita tegenover Helden Online.

Praat Mee!