PlayStation-internationals wekken irritatie Sneijder: ‘Dat vind ik kinds’

Wesley Sneijder is nog altijd van mening dat het Nederlands elftal volgend jaar thuishoort op het EK in Frankrijk, ondanks de huidige vierde plaats in poule A van de EK-kwalificatiereeks. ‘Onze generatie heeft bewezen dat we op grote toernooien thuishoren’, doelt Sneijder niet alleen op zichzelf, maar ook op Arjen Robben, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Nigel de Jong. Toch ligt uitschakeling voor het EK op de loer voor Oranje, wiens lot in handen ligt van Turkije.

‘De kans dat we niet naar het EK gaan, is groter dan dat we wel gaan’, weet Sneijder hoe de vooruitzichten zijn na de nederlagen tegen IJsland en Turkije. ‘Er is te veel fout gegaan. Of ervaren spelers als ik er dan de zweep overheen moeten halen? Nou, er wordt echt wel iets gezegd. Maar zo werkt het niet bij de nieuwe generatie’, meent de tweebenige middenvelder in gesprek met het ANP.

‘Dat deed Jaap Stam vroeger wel bij mij. Dat waren andere tijden, toen was het ook altijd kaarten in het trainingskamp. Nu spelen veel jongens op de PlayStation. Dat vind ik niet mannelijk, maar een beetje kinds. Zo gaat dat nu echter’, stelt Sneijder vast dat er sprake is van een generatiekloof met jongens als Memphis Depay, Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi.

Sneijder hoopt dat jeugdigheid het Nederlands elftal niet de kop gaat kosten. De 31-jarige Utrechter benadrukt nog maar eens dat alleen twee overwinningen tellen de komende week. ‘We strijden voor een allerlaatste kans, laat dat duidelijk zijn. Wij moeten nu gewoon twee keer winnen. En dan maar hopen dat Turkije wat laat liggen.’

Praat Mee!