Spitsenkoppel Van Persie en Huntelaar mogelijk herenigd: ‘Dat zou een optie kunnen zijn’

Elke bondscoach kreeg in het afgelopen decennium te maken met de onvermijdelijke vraag of Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar samen kunnen spelen in Oranje. Bert van Marwijk en Louis van Gaal beantwoordden die vraag met een dikke nee en posteerden vrijwel altijd Van Persie in de punt van de aanval. Guus Hiddink durfde het wel aan, maar zijn opvolger Danny Blind brandt zijn vingers er vooralsnog niet aan. Toch is het niet ondenkbaar dat de bondscoach tegen Kazachstan zowel voor Van Persie als Huntelaar ruimte vrijmaakt in zijn basisopstelling.

Het grote aantal afwezigen bij het Nederlands elftal is daar de directe aanleiding voor. Van Persie sluit het in elk geval niet uit. ‘Dat zou zomaar kunnen. Het zou een van de opties kunnen zijn’, zegt de 32-jarige spits voor de camera van de NOS. Van Persie zou in dat geval de rechtsbuitenpositie moeten bekleden, waar de geblesseerde Arjen Robben normaal gesproken zijn kunsten vertoont.

‘Ik heb daar in Turkije een aantal keer gestaan dit seizoen. En eerder natuurlijk ook wel bij clubs en in het Nederlands elftal onder Marco van Basten’, aldus Van Persie, die niet in wilde gaan op de vraag of hij vanaf de rechterkant wil spelen. ‘Dat doet er niet toe. Het is aan de bondscoach.’ Die bondscoach heeft naast Van Persie ook de mogelijkheid om Anwar El Ghazi, Eljero Elia of Jeremain Lens te laten starten als rechtsbuiten.

Ook had de aanvalsleider van Fenerbahçe geen zin om te praten over zijn situatie in Turkije. Van Persie is nog altijd niet onomstreden in Istanboel, waar hij momenteel genoegen moet nemen met een rol als tweede spits. ‘De situatie bij Fenerbahçe doet er nu even niet toe. Het enige dat er toe doet, is dat we twee keer winnen, maakt niet uit hoe. Iedereen moet zijn eigen situatie opzij zetten. Alles draait nu om Oranje.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!