Bondscoach Marokko: ‘El Ghazi zal wel trots zijn dat hij het Oranje-shirt mag dragen’

Anwar El Ghazi maakte een kleine twee weken geleden bekend dat hij heeft gekozen voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. De twintigjarige Barendrechter beschikt eveneens over een Marokkaans paspoort en kon dus net als Hakim Ziyech ook kiezen voor het land van zijn ouders.

Badou Zaki, de bondscoach van Marokko, had graag gezien dat El Ghazi een andere keuze had gemaakt, maar respecteert de beslissing van de Ajacied. ‘El Ghazi zal er wel trots op zijn om het shirt van het Nederlandse team te dragen. Hij heeft gekozen met zijn hart en dat respecteer ik en ik wens hem alle goeds’, vertelde Zaki op een persconferentie in het Marokkaanse Agadir.

De bondscoach kan zogezegd wel beschikken over Ziyech, die dinsdag voor het eerst meetrainde met het Marokkaanse nationale elftal. ‘Ziyech heeft ondanks de druk vanuit de Nederlandse pers wel voor ons tenue gekozen en ik heb hem dus ook opgeroepen’, verklaarde Zaki. De middenvelder van FC Twente kan zijn voetbalnationaliteit vrijdag definitief vastleggen in de oefeninterland tegen Ivoorkust. Zodra Ziyech speelminuten maakt, is hij definitief international van Marokko.

Praat Mee!