Franse scheidsrechter voor duel met Kazachstan

De Fransman Clément Turpin zal de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Kazachstan en Nederland in goede banen moeten gaan leiden. De arbiter uit het land dat volgend jaar het EK organiseert is door de UEFA aangesteld als leidsman bij Kazachstan – Nederland, zo meldt NU.nl. De landen ontmoeten elkaar zaterdagavond om 22.00 uur plaatselijke tijd in Astana (18.00 uur Nederlandse tijd).

De 33-jarige Turpin is een oude bekende voor de Nederlandse voetbalfans en dan met name die van Feyenoord. Eerder dit jaar floot hij de thuiswedstrijd van Feyenoord in de Europa League tegen AS Roma. De Fransman gaf destijds aanvaller Mitchell Te Vrede en reservekeeper Erwin Mulder een rode kaart. Bovendien legde hij de wedstrijd stil, omdat er allerlei voorwerpen op het veld werden gegooid. Zo werd er onder meer een opblaasbare banaan in de richting van AS Roma-speler Gervinho geworpen.

Feyenoord kreeg destijds van de UEFA een boete van 100.000 euro en zal een Europese wedstrijd zonder publiek moeten afwerken. (Foto: Freek Jansen, Twitter)

Praat Mee!