‘Ethische commissie FIFA schorst Blatter’

De ethische commissie van de FIFA is van plan om Sepp Blatter uit zijn functie als voorzitter van de wereldvoetbalbond te ontheffen. Zo meldt de Duitse krant Die Welt woensdagavond. Hoewel de FIFA-president volhoudt niets te maken te hebben met de problemen binnen de de bond lijkt zijn positie steeds meer ter discussie te staan.

De belangrijkste reden voor de schorsing is de betaling die Blatter deed aan Michel Platini. De voorzitter van de UEFA zou naar verluidt 1,8 miljoen euro hebben ontvangen voor zijn werkzaamheden als adviseur van Blatter. Over deze verklaring bestaat echter discussie. Er wordt namelijk beweerd dat het om smeergeld gaat waarmee stemmen voor de FIFA-presidentsverkiezingen van 2011 werden gekocht.

Ook de ethische commissie van de wereldvoetbalbond twijfelt aan het verhaal van Blatter en Platini. Binnen enkele maanden moet duidelijk worden welke straf de Zwitser opgelegd krijgt. Een schorsing houdt in dat hij minimaal negentig dagen geen activiteiten in het voetbal mag ondernemen. Ook stadions zijn dan verboden terrein voor de huidige FIFA-president.

Praat Mee!