Rutten tipt KNVB: ‘Hij kan veel betekenen voor Nederland’

Fred Rutten denkt dat het goed voor het Nederlands voetbal zou zijn als Louis van Gaal een rol bij de KNVB zou krijgen. Zo laat de trainer weten in gesprek met Voetbal International. Met de slechte resultaten van Oranje is er de laatste tijd veel kritiek op de voetbalbond en voorzitter Bert van Oostveen.

‘Ik mis voetbal in de top’, aldus Rutten, die doelt op het feit dat veel van de belangrijke personen binnen de KNVB geen verleden in het topvoetbal hebben. ‘Of je nu van hem houdt of niet, ik denk dat Van Gaal heel veel zou kunnen betekenen voor het Nederlandse voetbal, met zijn ervaring als speler, opleider trainer en docent. Hij is in staat structuur aan te brengen, een duidelijke visie.’

In 2014 was Van Gaal werkzaam als bondscoach van Nederland. Op het WK in Brazilië behaalde hij de derde plaats met Oranje. Of de huidige trainer van Manchester United openstaat voor een dergelijke rol bij de KNVB is echter nog maar de vraag. In Engeland heeft hij nog een contract tot en met 2017 en eerder al liet hij weten een langer verblijf niet uit te sluiten.

 

Praat Mee!