‘Blind kiest voor Huntelaar en Van Persie tegen Kazachstan’

Danny Blind lijkt tegen Kazachstan te gaan kiezen voor een basiself waar zowel plaats is voor Robin van Persie als Klaas Jan Huntelaar. Zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van de training van woensdag. Beide aanvallers kregen tijdens de besloten oefensessie een hesje van de bondscoach.

Oranje trainde woensdag voor het laatst op Nederlandse bodem. Omdat in Astana op kunstgras zal worden gespeeld tegen Kazachstan, oefende het Nederlands elftal vandaag al op het kunstgras van Sparta. Hoewel Blind nog een aantal dagen heeft om tot de beste opstelling voor het duel te komen, leken de grote lijnen tijdens de besloten training al zichtbaar.

Het meest opvallende is de keuze om Huntelaar en Van Persie samen te laten spelen. Tegen IJsland stond de spits van Schalke 04 in de punt van de aanval terwijl tegen Turkije de aanvaller van Fenerbahçe het mocht proberen. Van Persie zal vanwege het ontbreken van Arjen Robben de aanvoerdersband dragen in de laatste twee kwalificatieduels. (Bron: Kathi Rudminat, Wikimedia Commons)

 

Praat Mee!