Sahan: ‘Zelfde instelling als tegen Nederland’

Olcay Sahan denkt dat als Turkije met dezelfde instelling als tegen Nederland de wedstrijden met IJsland en Tsjechië speelt, de Turken verzekerd zijn van de derde plaats in groep A. In eigen huis wist het land met 0-3 van Oranje te winnen en zo op te schuiven van plaats vier naar plaats drie.

Uit de nog resterende duels moet Turkije minimaal vier punten halen wil het zeker zijn van de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs voor het EK van 2016 in Frankrijk. De Turken spelen eerst tegen Tsjechië en daarna nog tegen IJsland. Landen die allebei al zeker zijn van directe plaatsing. ‘Als we het échte Turkije kunnen tonen – net als we tegen Nederland deden – zullen we de benodigde punten binnenhalen. Ik denk dat onze strijdlust hen zal ontmoedigen, ze zijn immers al zeker van het EK. Wij zijn er in ieder geval klaar voor, aldus Sahan.

De speler van Besiktas laat in Voetbal International weten blij met het karakter dat de ploeg heeft getoond tijdens de kwalificatiereeks. ‘Een aantal maanden geleden hield niemand meer rekening met ons, maar nu hebben we de zaken weer helemaal in eigen hand. Het is aan ons om zorgvuldig met dat initiatief om te springen.’ (Foto: Foto: Ultraslansi, wikimedia commons)

Praat Mee!