Grim kiest nieuwe aanvoerder Jong Oranje: ‘Zo werkt dat nu eenmaal’

Feyenoorder Tonny Vilhena is de nieuwe aanvoerder van Jong Oranje. De twintigjarige middenvelder neemt het stokje over van Karim Rekik, die door bondscoach Danny Blind is geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Het kan snel gaan in de voetballerij. Rekik werd voor de start van EK-kwalificatiereeks nog verkozen tot nieuwe aanvoerder van Jong Oranje. De bondscoach van Jong Oranje, Fred Grim, verliest dus een belangrijke schakel in zijn elftal. ‘Zo werkt dat nu eenmaal’, erkent de 50-jarige Grim tegenover Voetbal International.

Grim is trots op de centrale verdediger van Olympique Marseille. ‘Natuurlijk hoop je voor Karim dat hij de stap maakt naar Oranje. Hij heeft het ook heel goed gedaan. Bij ons, maar ook in Frankrijk bij zijn club. Ik was aanwezig bij het Europa League-duel met FC Groningen. Daar had ik al wel zoiets van: die zouden ze wel eens door kunnen schuiven. Dat is natuurlijk hartstikke mooi’, aldus de geboren Amsterdammer.

Wie de vice aanvoerder gaat worden, is nog niet bekend. ‘Tonny is de tweede aanvoerder. En de derde? Die gaan we nog aanwijzen. Dat is vanzelfsprekend belangrijk, maar het is geen prioriteit. Je moet wel naar de toekomst kijken, want voor je het weet ben je de eerste én de tweede aanvoerder kwijt’, zo laat Grim weten.

Praat Mee!