Voor de echte liefhebber is een WK smullen

Donderdag 12 juni 22:00 uur Nederlandse tijd begint het WK met als eerste wedstrijd gastland Brazilië- Kroatië, misschien niet een droomaffiche maar zeker de moeite waard. De volgende dag om 21:00 uur is het de beurt aan Nederland.

Oranje speelt dan zijn eerste poulewedstrijd tegen Spanje, na deze wedstrijd kan ik als liefhebber lekker blijven zitten voor Chili- Australië. Zaterdag zijn er weer drie wedstrijden met als topper om middernacht Engeland – Italië. Zo kan ik nog wel even doorgaan, drie weken lang iedere dag voetbal. Is er een rustdag dan kijk ik evengoed Studio Sport, herhalingen en vooral Voetbal International. Voor de echte liefhebber is een WK smullen, zeker als Nederland het goed doet in de groepsfase.

Meer dan eens heb ik mijn mening gegeven over het selectiebeleid van Van Gaal, maar meer en meer dringt het tot me door dat het een kansloze missie is. Het maakt ook niet zo veel uit, nu Robben een lans heeft gebroken voor Sneijder ben ik er zeker van dat die mee gaat. De rest zal mij een worst zijn.

Wie waar speelt deert me ook niet zo veel meer, punt naar achter, punt naar voren, voor mijn part gaan ze met zijn tienen het veld op. Ja, en Robben dan, tien en Robben, zonder Robben kun je wel thuis blijven. Van Gaal mag dan een megalomane idioot zijn die lijdt aan een uiterst zeldzame vorm van exorbitante superioriteitswaanzin, hij is ook een heel goede trainer.

Een heel goede trainer die beschikt over twee absolute wereldsterren, een zeer laag verwachtingspatroon bij de buitenwacht en een groep jongens die zo jong zijn dat zelfs de Katholieke Kerk er niets mee kan. Ook heeft Van Gaal volgende maand voor het eerst langer dan een paar dagen beschikking over zijn spelers. Die mix van omstandigheden gaat er voor zorgen dat Nederland geen flater slaat dit WK, daar ben ik heilig van overtuigd.

Mocht het onverhoopt toch niets worden, mocht Nederland de poulefase niet overleven, dan zal ik niet even chagrijnig zijn als in 2012, simpelweg omdat de verwachtingen wat reëler zijn. Nogmaals, ik heb er alle vertrouwen in, maar mocht het allemaal niets worden treur dan niet te lang en geniet vol op van al het moois dat Ronaldo, Messi, Xavi, Iniesta, Di Maria, Schweinsteiger, Ribery en al die andere superhelden te bieden hebben.

Mocht het allemaal wel wat worden dan zie ik iedereen op dinsdag 15 juli tijdens de grachtentocht, ik zal die jongen zijn die chauvinistisch op een woonboot staat te dansen met in de ene hand een biertje en in de ander een oranje shirt. Die heb ik niet aan omdat ik net in de stad een Manchester United shirt heb gekocht met rugnummer 1 en een naam; Louis van Gaal. (Foto: Marcello Casal Jr/ABr)

Door Henk Hageman

Praat Mee!