Daley Blind: ‘De bondscoach moet aanblijven, ook als we het EK niet halen’

De tegenvallende resultaten in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 zou bondscoach Danny Blind volgende week weleens de kop kunnen kosten. Alhoewel de 54-jarige Zeeuw pas twee wedstrijden op de bank zit als bondscoach van Oranje, zal het mislopen van een EK-ticket hem zwaar worden aangerekend. Het instapmoment van Blind getuigt echter ook van lef, vindt zijn zoon Daley Blind.

Juist daarom zou de opvolger van Guus Hiddink meer krediet moeten hebben bij de KNVB. ‘Er zijn voor een bondscoach betere momenten geweest om in te stappen’, zegt Daley Blind in gesprek met De Telegraaf. Op het moment dat zijn vader het stokje overnam van Hiddink stond Oranje er immers al slecht voor. Wel had het Nederlands elftal voor het aantreden van Danny Blind de touwtjes nog in eigen handen, wat nu niet meer het geval is.

Daley Blind blijft zelf onvoorwaardelijk achter zijn vader staan. ‘Ik sta altijd achter de bondscoach. Dat heb ik bij Louis van Gaal en Guus Hiddink gedaan en doe ik dus ook bij mijn vader’, aldus de speler van Manchester United. Het woord ‘uitschakeling’ spookt nog niet door het hoofd van Blind junior. ‘Je moet positief blijven, zorgen dat de sfeer goed blijft en vol energie de wedstrijden in gaan. IJsland-thuis en Turkije-uit hebben we nu achter ons gelaten. Het heeft geen zin meer om bij die nederlagen stil te staan. Het is belangrijk om vooruit te kijken en keihard te werken.’

Praat Mee!