Tsjechische spits Necid gaat vol voor de winst tegen Turkije

Tómas Necid laat geen misverstand bestaan over de instelling waarmee Tsjechië zaterdagavond het veld instapt tegen Turkije. ‘Wij willen gewoon winnen’, zegt de ex-spits van PEC Zwolle, die tegenwoordig zijn brood verdient bij het Turkse Bursaspor.

Dat Necid de komende vijf dagen tegen het land speelt waar hij tegenwoordig actief is en het land waar hij vorig seizoen onder contract stond, geeft de duels geen extra lading voor hem. ‘Ik wil altijd op het veld staan. Het maakt me niet uit of dat tegen Turkije, Nederland, Engeland of San Marino is. Ik wil alleen maar elke minuut spelen en scoren’, laat Necid optekenen door het Tsjechische Sport.

De lange spits van de Tsjechen steekt momenteel in een bloedvorm. Afgelopen weekend maakte Necid nog een hattrick tegen Rizespor, waarmee hij zijn totale productie na vier competitiewedstrijden opschroefde tot zes doelpunten. Bondscoach Pavel Vrba kan dan ook niet om hem heen, behalve als hij besluit om een aantal van zijn sterspelers rust te geven. Necid wil zelf dolgraag spelen.

‘Ik voel me goed, ik ben er klaar voor. Voor mij is dat het belangrijkst’, aldus Necid, die aangeeft dat de wedstrijd tussen Tsjechië en Turkije al een tijdje leeft bij zijn Turkse ploeggenoten. ‘Natuurlijk hebben ze wel wat tegen me gezegd. Maar het maakt me niet uit welk land via de play-off naar het EK gaat. Ik ben benieuwd of wat we in de komende twee wedstrijden de fans kunnen laten zien. De Turken komen naar Praag om te winnen, maar dat willen we zelf ook. Ik zit bij bij de Tsjechische ploeg en wil daarmee winnen. Natuurlijk op het veld, maar dat ligt bij de bondscoach.’

Praat Mee!