KNVB reageert op schorsingen Blatter en Platini: ‘Schandalig’

De KNVB heeft gereageerd op de voorlopige schorsingen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-preses Michel Platini. De Nederlandse voetbalbond noemt het een klap in het gezicht van de hele voetbalwereld. Eerder sprak de KNVB nog zijn steun uit aan Platini om Blatter in februari 2016 als voorzitter van de FIFA op te volgen, zo meldt de NOS.

‘De KNVB treedt zo spoedig mogelijk na de twee interlands van Oranje in overleg met collega-bonden over beide schorsingen en de impact hiervan’, vertelt de KNVB in een eerste reactie. De komende dagen zal de directie en het bestuur verder overleggen over de situatie. Verder noemt de KNVB het een schande voor het voetbal dat Blatter alweer slecht in het nieuws is.’Zijn voorlopige schorsing heeft een niet te tolereren, negatieve impact op de voetbalsport en zijn bestuurders. Wie van voetbal houdt, gruwt van deze ontwikkelingen”, aldus de bond, die het extra complex en pijnlijk noemt dat ook Platini geschorst is.

Verder wil de KNVB dat er een nieuwe FIFA zal komen. ‘De KNVB wil een nieuwe FIFA, een transparante FIFA, een FIFA die betrouwbaar is en openstaat voor de buitenwacht en zich losmaakt van de louche ambiance waarin men nu helaas verkeert. De urgentie om de plannen in te voeren die bondsvoorzitter Michael van Praag uitdroeg toen hij kandidaat was voor het FIFA-presidentschap, is nog steeds ongekend hoog.’

Praat Mee!