‘De Fransen zouden het heel raar vinden als Oranje er niet bij is op het EK’

Eerder liet Georginio Wijnaldum al weten dat men in Engeland niet raakt uitgesproken over het Nederlands elftal, dat plaatsing voor het Europees Kampioenschap van 2016 deze week weleens voorgoed uit het hoofd kan zetten. Ook in Frankrijk krijgt Karim Rekik regelmatig de vraag voorgeschoteld hoe Oranje het zover heeft kunnen laten komen.

‘Als ze naar oorzaken vragen, kan ik maar een ding antwoorden: ‘We hebben te veel wedstrijden verloren”, zegt de centrale verdediger van Olympique Marseille tegenover het gratis dagblad Metro. ‘Ze zouden het heel raar vinden als we er straks niet bij zijn en dat is het natuurlijk ook.’

‘Zelf kan ik het me ook nog niet voorstellen, maar het feit is dat het heel moeilijk gaat worden om wél naar het EK te gaan’, klinkt het realisme door in de woorden van Rekik. De twintigjarige verdediger mag zaterdag tegen Kazachstan hopen op een basisplaats bij afwezigheid van Stefan de Vrij (knieblessure) en Bruno Martins Indi (geschorst). Vorige maand speelde Rekik als aanvoerder nog twee EK-kwalificatiewedstrijd bij Jong Oranje.

Praat Mee!