Danny Blind gesteund door Sneijder: ‘Hij moet gewoon aanblijven’

De positie van bondscoach Danny Blind wordt door de spelersgroep niet ter discussie gesteld als Oranje zich niet weet te plaatsen voor het EK. Dat heeft Wesley Sneijder donderdagmiddag laten weten aan de NOS.

De 117-voudig international ziet een wisseling van de wacht niet zitten. ‘Danny Blind is de perfecte keuze voor deze ploeg’, verzekert Sneijder. Het hele circus dat gaat losbarsten in de Nederlands media als Oranje daadwerkelijk wordt uitgeschakeld, is echter niet iets waar Sneijder zich momenteel mee bezighoudt. ‘Ik wil er niet over nadenken dat we uitgeschakeld worden.’

‘Maar Blind moet zeker de kans krijgen ook na deze cyclus richting het WK door te groeien’, is het enige dat de 31-jarige middenvelder momenteel wil loslaten over die kwestie. ‘Met deze spelers of met andere spelers, dat maakt niet zoveel uit. Althans, ik wil er wel bij zijn natuurlijk’, herhaalt Sneijder zijn wens om ook na het EK uit te blijven komen voor Oranje. Het al dan niet behalen van een EK-ticket speelt verder geen rol in zijn beslissing.

‘Een EK in Frankrijk thuis voor de televisie? Zonder Nederland? Dat kan ik me niet indenken’, zegt Sneijder. ‘Ik probeer de jonge spelers mee te geven dat zo’n toernooi enorm belangrijk is. Als het niet is om te spelen, dan wel voor de ervaring die je meeneemt voor de rest van je ontwikkeling. Maar de beleving spat er vanaf. Dus in dat opzicht moet alles van een leien dakje gaan.’ Dergelijke geluiden klonken echter ook voorafgaand aan de verloren kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. ‘Is ook zo. Daarom: in het voetbal weet je het nooit’, besluit Sneijder.

Praat Mee!