Sneijder vliegt niet terug tijdens de wedstrijd: ‘Dan kan ik er weinig meer aan doen’

Wesley Sneijder probeert zich bij Oranje zo veel mogelijk bezig te houden met de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië, maar in zijn achterhoofd houdt hij er nog altijd rekening mee dat hij morgen zomaar in het ziekenhuis van Istanboel kan zitten bij de bevalling van zijn vrouw.

Yolanthe is weliswaar pas op 15 oktober uitgerekend, maar de baby kan altijd eerder komen. En dat weet Sneijder ook. Toch meldde hij zich maandag gewoon in Noordwijk bij het Nederlands elftal. ‘Daar heb ik bewust voor gekozen. Yolanthe wilde dat ook, dat ik hier bij zou zijn. Gebeurt het, dan gebeurt het. Dat kunnen we niet stoppen’, is Sneijder zich ervan bewust dat Moeder Natuur uiteindelijk bepaalt wanneer zijn tweede kind wordt geboren.

De 31-jarige middenvelder maakte er eerder al geen geheim van dat zodra de weeën beginnen, hij direct op het vliegtuig naar Turkije stapt. Wel maakt Sneijder een uitzondering: zodra de wedstrijd is begonnen, gaat de focus volledig op het voetbal. ‘Dan kan ik er weinig meer aan doen. Als ik aan de aftrap verschijn, ga ik die wedstrijd uitspelen. Dan ga ik niet in de rust op mijn telefoon kijken.’ (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!