‘Ook bij aanwezigheid van Janmaat had Tete gespeeld’

Kenny Tete mag zich gaan opmaken voor zijn debuut in het Nederlands elftal. De rechtsback van Ajax maakte donderdag zelf bekend dat hij morgen in de basis begint tegen Kazachstan. Het afvallen van Daryl Janmaat heeft daar geen rol in gespeeld, is de stellige overtuiging van Valentijn Driessen.

De chef voetbal van De Telegraaf weet wel dat de bondscoach een vervanger had willen oproepen voor Janmaat, die dinsdag moest afhaken met een knieblessure. ‘Danny Blind wilde Paul Verhaegh oproepen als vervanger van Daryl Janmaat, maar die was ziek. Dat ging dus niet door’, zegt Driessen voor de camera van Telegraaf TV. ‘Ik denk wel dat als Janmaat er alsnog bij was geweest, dat Tete ook had gespeeld.’

‘Janmaat was er tijdens de vorige twee interlands van Oranje namelijk niet bij, in tegenstelling tot Tete. De keuze was daardoor sowieso op Tete gevallen’, redeneert de Oranje-watcher. Driessen sluit niet uit dat meerdere internationals zaterdagavond hun debuut gaan maken op het kunstgras van de Astana Arena. ‘Anwar El Ghazi verwacht ik niet in de basis. Ik denk dat het Nederlands elftal gewoon met Van Persie vanaf rechts gaat spelen’, vertelt Driessen.

‘En ook Virgil van Dijk kan natuurlijk zijn debuut maken. Die is er al een paar keer bij geweest maar heeft nog niet zijn debuut gemaakt’, vervolgt hij. Riechedly Bazoer, de derde international in de selectie van Oranje, kwam niet ter sprake. De middenvelder van Ajax zat oorspronkelijk ook niet bij het keurkorps van Danny Blind, maar mocht zich alsnog melden als vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen (hersenschudding).

Praat Mee!