Memphis vermijdt vragen over EK: ‘We zullen ons eerst moeten kwalificeren’

Bij afwezigheid van Arjen Robben wordt tegen Kazachstan vooral veel verwacht van Memphis Depay. Het aanvallende toptalent van Manchester United bezit de kwaliteiten om Oranje bij de hand te nemen, maar tegen IJsland en Turkije was Memphis onzichtbaar. Dat moet deze week anders, wil het Nederlands elftal kunnen profiteren van een mogelijke misstap van Turkije. 

Gezien de slechte uitgangspositie van Oranje voor aanvang van de kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan, is praten over het EK uit den boze bij Memphis. ‘We kunnen het wel over het EK gaan hebben, maar we zullen ons eerst moeten kwalificeren. Het is een toernooi waar Nederland gewoon bij moet zijn’, zegt de linksbuiten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ook wilde Memphis het liever niet hebben over zijn eerste maanden in de Premier League. ‘Volgende vraag, ik wil het niet over Engeland hebben. Ik wil over de wedstrijd van zaterdag praten’, aldus Memphis, die zijn sterke punten wel nog even wilde opsommen. ‘Ik ben iemand die het verschil kan maken, dus ik snap wel dat mensen veel van mij verwachten’, toont de grillige vleugelspits zijn begrip voor de hoge verwachtingen. Memphis sluit af door te zeggen dat hij nog altijd vertrouwen heeft in kwalificatie voor het EK en dat hij meeleeft met de Oranje-fans.

Praat Mee!