Ronald de Boer: ‘Vrees exit voor Oranje, de Turken gaan geen fout meer maken’

Ronald de Boer denkt dat de ervaring van Danny Blind als oud-speler van het Nederlands elftal de komende dagen weleens een rol van betekenis kan gaan spelen. De bondscoach maakte in aanloop naar het EK 1996 onderdeel uit van de selectie die zich ternauwernood wist te plaatsen voor het eindtoernooi in Engeland. Desondanks ziet De Boer geen wonder meer geschieden voor Oranje.

Op de website van FOX Sports tracht de voormalig Oranje-international een antwoord te vinden op de vraag waarom Nederland zo in verval is geraakt sinds het WK in Brazilië. ‘Kwaliteit of vorm? Het zal ertussenin liggen’, denkt De Boer. De schuld van de huidige vierde plaats in de EK-kwalificatiereeks moet echter niet in de schoenen van Blind worden geschoven, vindt de oud-voetballer van onder meer Ajax en FC Barcelona. De aanpak van zijn voorganger Guus Hiddink is niet de juiste geweest.

‘Guus had in zijn eerste termijn als bondscoach al een te losse hand. Daar waren wij als spelers toen niet klaar voor. Zijn manifest van regels werd aan de laars gelapt. Ik denk dat Danny daar nu goed op let. Ook kan hij bespeuren of de honger en zin er momenteel wel zijn’, laat De Boer optekenen door zijn werkgever. Volgens hem doet Blind ook weinig fout. ‘Ik hoor vanuit het Nederlands elftal dat Danny alles goed voorbereidt en dat zijn strijdplan telkens klopt. Maar ik vrees dat het niets meer uithaalt. De Turken gaan geen fout meer maken. Ik hoop dat ik het fout heb…’

Praat Mee!