Hendrix hoopt op Oranje: ‘Komt vanzelf als ik zo doorga’

Bondscoach Danny Blind vond het nog te vroeg om Jorrit Hendrix op te roepen voor het Nederlands elftal, nadat de twintigjarige middenvelder van PSV vorig weekend indruk maakte in de topper tegen Ajax. Wellicht dat daar in de nabije toekomst verandering in gaat komen als Hendrix zijn goede spel weet door te trekken. Momenteel houdt hij zich echter nog niet al te veel bezig met het grote Oranje en richt hij zich volledig op de kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. 

De voetbalanalisten van Nederland en diverse media waren des te meer bezig om Hendrix in het Nederlands elftal te praten. ‘Ik heb er in de media veel over gehoord. Het is natuurlijk wel mooi als je dat leest, maar zelf ben ik daar niet zo heel veel mee bezig en ik laat me er ook niet door afleiden’, laat Hendrix weten aan het Algemeen Dagblad.

‘Mijn focus lag gewoon op Jong Oranje. Het zal misschien ooit een keer vanzelf komen als ik zo doorga’, vervolgt de international van Jong Oranje, waarmee hij zich in Nijmegen momenteel voorbereidt op de derde kwalificatiewedstrijd voor het jeugd-EK van 2017. ‘Nu zit ik hier en dat is ook gewoon echt niet verkeerd’, aldus Hendrix, die zondag in het Gofferstadion van NEC het vanaf 14.30 uur gaat opnemen tegen Jong Slowakije.

Praat Mee!