‘IJsland gaat Nederland zeker proberen te helpen’

Turkije moet in de komende EK-kwalificatieduels met Tsjechië en IJsland minimaal drie punten laten liggen. Alleen dan plaatst het Nederlands elftal zich met twee zeges alsnog voor de play-offs van het EK 2016 in Frankrijk. Turkije gaat morgenavond (zaterdag) allereerst op bezoek in Praag, waarna dinsdag de thuiswedstrijd volgt tegen IJsland. De Tsjechen treden waarschijnlijk niet aan op volle oorlogssterkte, maar dat is bij IJsland zeker niet het geval.

Dat zegt Pétur Pétursson, voormalig international van IJsland en oud-speler van Feyenoord, in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘IJsland zal niet, zoals Tsjechië, spelers gaan sparen’, is de overtuiging van Petúrsson. De IJslander ziet geen reden waarom zijn land niet in de sterkste formatie aan de aftrap zal verschijnen tegen Turkije. ‘We zullen Nederland zeker proberen te helpen, want IJsland wil eerste worden in de groep. De laatste twee wedstrijden tegen Letland en Turkije spelen we dan ook om te winnen’, aldus Pétursson.

De eerste ontmoeting in groep A van de EK-kwalificatiecyclus tussen IJsland en Turkije eindigde in september 2014 in een klinkende 3-0 zege voor de eilandbewoners. Jón Dadi Bödvarsson, oud-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson en Gylfi Sigurdsson waren destijds verantwoordelijk voor de valse start van de Turken. Aanstaande dinsdag (13 oktober) staan beide landen wederom tegenover elkaar in Turkije. (Foto: Tobias Klenze, Wiki Commons)

Praat Mee!