Sneijder houdt kop omhoog: ‘Dan ontstaat er een heel ander gevoel rond Oranje’

De technische staf en de spelers van het Nederlands elftal zullen zaterdag tot diep in de Kazachse nacht aan de buis gekluisterd zitten. Om 22.00 uur plaatselijke tijd trapt Oranje de eigen EK-kwalificatiewedstrijd af, waarna om 00.45 uur het duel tussen Tsjechië en Turkije aandachtig gevolgd zal worden.

Een zege op Kazachstan en een nederlaag van de Turken is het ideale scenario voor Nederland. In dat geval neemt Oranje richting de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië weer de touwtjes in eigen handen en zal de stemming compleet omslaan. ‘Dat bedoel ik dus’, onderbouwt Wesley Sneijder tegenover het Algemeen Dagblad de reden voor zijn positieve instelling.

‘En als we daarna de play-offs winnen, ontstaat er vanzelf weer een heel ander gevoel rond Oranje. Zo snel kan dat gaan’, weet Sneijder hoe de voetballerij in elkaar steekt. Op dit moment staat het Nederlands elftal echter op de vierde plaats in groep A van de EK-kwalificatiereeks. Oranje moet in de laatste twee wedstrijden een gat van twee punten zien te overbruggen naar Turkije, dat momenteel derde staat. Die plek geeft recht op het spelen van de play-offs.

Praat Mee!