Turkse bondscoach boos op Blind: ‘De intenties achter zijn mailtje zijn overduidelijk’

Danny Blind zit in het middelpunt van een Turkse storm. Fatih Terim, de bondscoach van Turkije, is niet te spreken over de felicitatiemail die Blind een maand geleden naar de Tsjechische bondscoach Pavel Vrba stuurde. Volgens Terim heeft Blind de Tsjechen daarmee extra willen motiveren voor het EK-kwalificatieduel met Turkije.

Het Nederlands elftal is in de laatste twee wedstrijden immers afhankelijk van de resultaten van Turkije, dat momenteel op de derde plaats staat in groep A. Het lot van Oranje ligt in de handen van Tsjechië en IJsland. Beide landen zijn reeds gekwalificeerd voor het EK en nemen het nog op tegen Turkije. ‘Dit vind ik niet normaal’, laakte Terim de actie van Blind.

‘Het is niet sportief en een echte heer zou zich niet zo gedragen. De intenties achter dit mailtje zijn in mijn ogen overduidelijk’, zei de Turkse bondscoach vrijdag tijdens een persconferentie. ‘Je zult zien dat als we van Tsjechië winnen, Blind ineens een mailtje naar IJsland stuurt om hen te feliciteren met het bereiken van het EK’, ging Terim verder, zonder daarbij aan te merken dat die felicitatiemail IJsland vorige maand al heeft bereikt.

‘Nederland blijft thuis’

De Turkse oefenmeester is vol vertrouwen in aanloop naar de laatste twee EK-kwalificatieduels. ‘Ik ben ervan overtuigd dat wij genoeg punten zullen behalen tegen IJsland en Tsjechië en dat we ons via de play-offs voor het EK gaat plaatsen. Nederland blijft volgend jaar thuis’, aldus Terim. ‘We zijn deze kwalificatiereeks slecht begonnen, maar we zijn nu in een positie beland die we niet meer uit handen gaan geven.’ (Bron: Игорь Снисаренко, Wiki Commons)

Praat Mee!