Arda Turan: ‘Wij verdienen het om naar Frankrijk te gaan’

Bij 83-voudig Turks international Arda Turan bestaan er geen twijfels meer: Turkije gaat zich deze week plaatsen voor de play-offs van het EK 2016.

‘Wij verdienen het om naar Frankrijk te gaan’, tekent De Telegraaf op uit de mond van de speler van FC Barcelona. Arda Turan wijst de internationals van het Nederlands elftal erop dat ze een denkfout maken. ‘Sommige spelers van Nederland zijn ervan overtuigd dat wij punten gaan morsen, maar ze vergeten dan één ding: dat mogen we ook.’ De absolute vedette van Turken is ervan op de hoogte dat zijn ploeg zich nog een gelijkspel kan veroorloven.

Mocht Turkije als derde eindigen in groep A van de EK-kwalificatiereeks, dan is een ticket voor het eindtoernooi in Frankrijk nog niet binnen. De nummer drie plaatst zich immers voor de play-offs, waarin over een tweeluik afgerekend moet worden met een andere nummer drie uit de kwalificatiecyclus. De Turken hebben nog vier punten nodig tegen Tsjechië en IJsland om dat te bewerkstelligen.

Tsjechië – Turkije

De missie van het keurkorps van bondscoach Fatih Terim begint zaterdagavond om 20.45 uur met een wedstrijd in Praag. Turkije weet voor de aftrap wat het Nederlands elftal heeft gedaan tegen Kazachstan. Bij een Nederlandse zege neemt Oranje de derde plek in groep A (tijdelijk) over van Turkije. Bij een gelijkspel of een overwinning moet het Nederlands elftal de derde stek weer afstaan aan de Turken. (Foto: LauraHale, Wiki Commons)

Praat Mee!