‘Met dit elftal excelleren op een EK is een uitgesloten zaak’

Hugo Borst kan er wel mee leven als het Nederlands elftal wordt uitgeschakeld voor het EK 2016. Oranje zou in Frankrijk immers toch maar een bijrol spelen, zo vertelt Hugo Borst in het dagblad Het Belang van Limburg.

Op het WK in Brazilië kon het Nederlands elftal nog boven zichzelf uitstijgen, maar dat is bij eventuele kwalificatie voor het EK van volgend jaar geen haalbare kaart. ‘Met dit elftal excelleren op een EK is een uitgesloten zaak. Dat kan niet. De oudjes zijn niet meer fit en de jonkies zijn nog niet goed genoeg’, wijst Borst onder meer op de blessuregevoelige Arjen Robben, die er vanavond tegen Kazachstan niet bij is vanwege een spierblessure.

‘We zouden weggevaagd worden. Onze beste spelers zijn Memphis Depay en Daley Blind. Depay kon alleen tegen Club Brugge overtuigen. Vergelijkbaar met het niveau van de topclubs in Nederland, daar bevindt hij zich voorlopig nog op. En Blind, die is oké’, vervolgt de televisiepersoonlijkheid. De overige spelers die bondscoach Danny Blind tot zijn beschikking heeft, zijn volgens Borst slechts invulling voor het elftal.

‘Ze spelen bij Newcastle United en in de subtop. Het is nu gewoon eventjes karig in Nederland. Dat werkt altijd in golfbewegingen’, legt Borst uit. ‘Ik moet wel zeggen dat ik het prima zou vinden als we doorgaan hoor. Ik wil mijn land niet afvallen. Trouwens, uitkijken naar dit EK doe ik helemaal niet. Met al die prutslanden’, sluit hij af.

Praat Mee!