Geen basisplaats voor Van Persie tegen Kazachstan

Robin van Persie begint zaterdagavond op de bank aan het EK-kwalificatieduel met Kazachstan. Gisteren meldde de NOS nog dat de 32-jarige spits van het Nederlands elftal samen met Klaas-Jan Huntelaar in de basis zou starten. Bondscoach Danny Blind heeft de keuze echter op Georginio Wijnaldum laten vallen.

De middenvelder van Newcastle United mag net als tijdens de vorige twee interlands tegen IJsland en Turkije aan de aftrap verschijnen. Hij moet samen met Wesley Sneijder en Daley Blind zorgen voor de aanvoer naar de voorhoede, die wordt aangevoerd door Huntelaar. De centrumspits uit de Achterhoek moest tegen Turkije nog negentig minuten op de bank zitten, maar mag het tegen Kazachstan weer laten zien.

Daarnaast heeft Blind heeft in zijn opstelling ruimte vrijgemaakt voor een drietal debutanten. Kenny Tete, Virgil van Dijk en Anwar El Ghazi gaan tegen Kazachstan hun eerste interland spelen voor het Nederlands elftal. De basisplaats van El Ghazi mag verrassend genoemd worden, aangezien ook Van Persie uit de voeten kan op de rechterflank.

De achterhoede wordt gecomplementeerd door Jeffrey Bruma en Jaïro Riedewald. Beide internationals maakten de blamage tegen Turkije (3-0 nederlaag) van het begin tot het eind mee. Dat geldt niet voor Tete en Van Dijk, die destijds de gehele wedstrijd vanaf de bank toe moesten zien. Jasper Cillessen neemt wederom plaats onder de lat, nadat hij in de vorige twee interlands maar liefst vier doelpunten om zijn oren kreeg.

Voorin maakt Memphis Depay naast El Ghazi en Huntelaar zijn opwachting. Van de 21-jarige aanvaller van Manchester United wordt veel verwacht, zowel in Engeland als bij de nationale ploeg. Voorlopig komt het talent van Memphis er dit seizoen maar mondjesmaat uit. Bij afwezigheid van Arjen Robben zijn de meeste ogen in de voorhoede desondanks op hem gericht.

Opstelling Nederland tegen Kazachstan

Opstelling Nederland tegen Kazachstan: Cillessen; Tete, Van Dijk, Bruma, Riedewald; Wijnaldum, Sneijder, Blind; El Ghazi, Huntelaar en Memphis.

Praat Mee!