Van Dijk blij met langverwacht debuut

Hij heeft een lange tijd moet wachten, maar tijdens de wedstrijd Kazachstan – Nederland (1-2 winst) mocht Virgil van Dijk eindelijk zijn debuut maken voor Oranje. De mandekker van Southampton begon in de basis en kreeg eerder al veel lof van de bondscoach. ‘Dit smaakt naar meer’, zo zei Van Dijk.

‘Ja ik ben hartstikke blij en ook trots op mijn debuut, en dit smaakt naar meer. In het begin moest ik wel even wennen aan mijn teamgenoten. Dit was de eerste keer dat ik met hun samenspeelde, maar het veld was ook spekglad. Maar gaandeweg ging het steeds beter’, liet Van Dijk weten voor de camera van de NOS.

‘Ik ben over het algemeen erg blij met de driepunten, dat was ons doel. Ik had vertrouwen in de kwaliteiten van ons team en we hebben goed gepresteerd. Vanavond gaan we genieten als Turkije punten verspeelt.’

Over het kunstgras was de centrumverdediger totaal niet te spreken. ‘Het veld was echt belachelijk slecht, het was glad, je gleed snel uit, dus het was niet erg lekker spelen’, sloot de debutant af.

Praat Mee!