Hans Kraaij jr. trekt pijnlijke conclusie: ‘Het is voorbij’

‘Het is voorbij, Toine. Het is voorbij’, maakte Hans Kraaij junior in gesprek met presentator Toine van Peperstraten een einde aan alle illusies van het Nederlands elftal, nadat Turkije met 2-0 had gewonnen bij Tsjechië. De Turken gaan daardoor in een zetel richting de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen IJsland. Alleen een nederlaag van Turkije en een zege van Oranje op Tsjechië kan een doemscenario nog voorkomen voor de manschappen van bondscoach Danny Blind.

‘Om een uurtje of half acht zit je thuis naar de televisie te kijken en denk je: het maakt niet uit hoe, we hebben gewonnen van Kazachstan en Tsjechië gaat vanavond ook winnen’, blikte Kraaij jr. terug op hoe hij zich eerder op de avond voelde. ‘En de Tsjechen spelen een goede eerste helft en Turkije heeft ze helemaal weggecounterd na de rust. Het is gewoon voorbij’, herhaalde hij nog maar eens bij FOX Sports.

Kraaij jr. was wel te spreken over de wedstrijd van het Nederlands elftal. Op bezoek bij Kazachstan legde Oranje in het eerste uur een goede partij op de mat, wat resulteerde in een 2-1 zege. ‘Ik vond Nederland met drie debutanten niet heel erg slecht. Ik was eigenlijk wel verrast over de wijze waarop Kazachstan ten tonele verscheen. Meestal lopen zij achteruit, staan ze met negen mensen rond de zestien’, analyseerde de oud-voetballer de eerste winstpartij onder leiding van Blind.

‘Bij het Nederlands elftal waren er echt een paar goede spelers. Tete heeft het verdedigend erg goed gedaan, ik vond Van Dijk héél erg goed, Riedewald goed, Sneijder goed, Wijnaldum goed…’, vervolgde Kraaij jr. ‘El Ghazi deed het in de eerste helft best goed. En die anderen waren matig tot slecht. Bruma vond ik heel slecht spelen en Memphis was ook zeer, zeer matig. Hij worstelt een beetje met zichzelf.’

Praat Mee!