Ludieke actie Oranje-fans kan op sympathie Finnbogason rekenen

Alfred Finnbogason stond even vreemd te kijken toen hij zondagmiddag naar buiten keek vanuit zijn hotelkamer in IJsland. Pal voor het hotel waar de IJslanders hun trainingskamp hebben opgeslagen stond een busje geparkeerd met daarop de tekst: ‘De Nederlanders staan ook achter het IJslandse voetbalelftal.’ Het lijkt een ludieke actie te zijn van enkele Oranje-fans, die wel op waarde werd geschat door de IJslandse spits.

De centrumaanvaller van Olympiakos, die een verleden heeft bij sc Heerenveen, maakte een foto van zijn uitzicht en plaatste de afbeelding op zijn Twitteraccount. ‘Goed om te zien dat de Nederlanders ons steunen! Geen zorgen, mijn Nederlandse vrienden!’, twitterde Finnbogason.

De aanvalsleider van de IJslanders lijkt dus in elk geval zijn beste beentje voor te gaan zetten komende dinsdag, als de koploper in groep A van de EK-kwalificatie op bezoek gaat bij Turkije. IJsland móet winnen van de Turken. Alleen dan plaatst het Nederlands elftal zich alsnog als derde in de poule voor de play-offs, indien het zelf ook weet te winnen van Tsjechië.

Praat Mee!