Van Persie: ‘Mooi gebaar van de trainer’

Robin van Persie viel afgelopen zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (1-2 winst) vijf minuten voor tijd in, waardoor de aanvaller zijn 100ste interland voor het Nederlands elftal speelde. Hierover ontstond de nodige ophef, maar Van Persie zelf is van mening dat het een mooi gebaar was van bondscoach Danny Blind.

Onder anderen Gertjan Verbeek, trainer van VfL Bochum, sprak zijn schande uit over de wissel. ‘Zoiets doe je niet met Van Persie’, zei hij. Van Persie zelf is, zoals gezegd, een andere mening toegedaan. ‘Ik vond het een mooi gebaar van de trainer dat hij me vijf minuten voor tijd nog even liet invallen’, aldus de Rotterdammer tegenover De Telegraaf. ‘Het voelde alsof hij me dat echt gunde. Qua wedstrijd was het niet helemaal nodig, of zo.’

Van Persie zelf had zich er al bij neergelegd dat hij niet meer zou invallen, omdat hij dacht dat Blind al zijn drie wissels al had toegepast. ‘Er was nog even sprake van een misverstand, want ik dacht dat de wissel van Tim Krul en Ibrahim Afellay de tweede en derde waren. Ik had de vervanging van Jasper Cillessen in mijn hoofd, maar dat was natuurlijk voor de wedstrijd. Dus toen zei Danny: nee, we hebben nog een extra wissel. Loop nog even warm. Dan kom je er de laatste vijf minuten in. Dat wilde ik graag, ja’, aldus Van Persie, die sinds zaterdagavond bij de ‘Club van Honderd’ van het Nederlands elftal is toegetreden.

Praat Mee!