Robben vreest voor uitschakeling: ‘Ben bang dat Turkije het niet weggeeft’

Ook Arjen Robben zat zaterdagavond aan de buis gekluisterd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Tsjechië en Turkije. De aanvoerder van Oranje, die deze interlandperiode ontbreekt wegens een blessure, baalt stevig van de nederlaag van de Tsjechen. Turkije kan daardoor de klus dinsdagavond in Konya afmaken tegen IJsland en Nederland uitschakelen voor het EK.

Robben heeft de hoop op een misstap nog niet opgegeven, maar ook hij beseft zich dat er morgen gekke dingen moeten gebeuren, wil Nederland zich alsnog plaatsen voor de play-offs. ‘We leven nog. Zo lang we nog leven moeten we er allemaal alles aan doen. We moeten onze wedstrijd winnen en dan maar hopen, bidden en een kaarsje aansteken’, zei de sterspeler van het Nederlands elftal op NPO Radio 1.

‘Je moet realistisch zijn. Ik had mijn hoop wel gevestigd op Tsjechië-Turkije van afgelopen zaterdag. Nu de Turken gewonnen hebben, ben ik bang dat ze het niet meer weg gaan geven. Dat we nu niks meer in eigen hand hebben, is het beroerdste wat kan gebeuren, maar dat hebben we zelf gedaan’, stak Robben de hand in eigen boezem.

De bijdrage van de aanvaller van Bayern München bleef tijdens de kwalificatiereeks richting het EK in Frankrijk beperkt tot vier wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen IJsland viel Robben bovendien al na een halfuur geblesseerd uit. Toekijken vanaf de kant valt Robben zwaar. ‘Het geeft je een machteloos gevoel. Normaal kan je er zelf wat aan doen. Dat ik zo weinig heb kunnen spelen is een grote teleurstelling, omdat ik het elftal niet kan helpen’, aldus Robben, die de afgelopen dagen nog contact heeft gehad met de technische staf en de spelers van het Nederlands elftal.

‘Ik voel me wel onderdeel van de groep als aanvoerder, maar ik kan van grote afstand geen invloed uitoefenen. Dat is een waardeloos gevoel’, sloot de Groninger af.

Praat Mee!