Nederland uitgeschakeld voor het EK 2016

Het Nederlands elftal is dinsdagavond definitief uitgeschakeld voor het EK 2016 in Frankrijk. De Oranje Leeuwen verloren met 2-3 van de Tsjechen, waardoor het resultaat bij Turkije – IJsland niet deerde.

Oranje begon veelbelovend aan het duel met de reeds geplaatste Tsjechen. In de 25ste minuut kreeg de ploeg van bondscoach Danny Blind echter een flink domper te verwerken. Na geklungel achterin aarzelde Kaderábek geen moment en zette hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Vervolgens was Oranje het spoor compleet bijster en liep het tegen nóg een tegentreffer aan. Sural profiteerde van de verkeerde positionering van Kenny Tete en het zwakke verdedigen van Virgil van Dijk. De Tsjechen pakten met Suchy nog wel een rode kaart in de eerste helft, maar de aansluitingstreffer van Nederland bleef uit.

De tweede helft startte aardig voor Oranje. Het spelbeeld sloeg echter al snel om. Tsjechië kreeg opmerkelijk veel kansen voor een ploeg die het met een man minder moest stellen. Sterker nog: Van Persie hielp de ploeg van bondscoach Pavel Vrba nog een handje. De vedette kopte de 0-3 achter zijn eigen doelman.

Tsjechië nam na de 0-3 nog meer gas terug en liet Oranje enigszins terugkomen in de wedstrijd. Blind zag Huntelaar en Van Persie nog wat terugdoen namens het Nederlands elftal. Zodoende werd de eindstand op 2-3 bepaald.

Scoreverloop:

Kaderábek | ’25 (0-1)
Sural | ’35 (0-2)
Van Persie | ’63 (0-3)
Huntelaar | ’70 (1-3)
Van Persie | ’84 (2-3)

Opstellingen Nederland – Tsjechië:

Opstelling Nederland: Zoet; Tete, Bruma, Van Dijk, Riedewald; Wijnaldum, Sneijder, Blind; El Ghazi, Huntelaar en Memphis.

Opstelling Tsjechië: Cech; Kaderabek, Suchy, Kadlec, Gebre Selassie; Skalak, Darida, Pavelka, Plasil, Sural; Necid.

Bijzonderheden:

’43 | Suchy | Rood

(Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!