Klaassen: ‘Ik was niet mezelf’

Door een lichte hersenschudding moest Davy Klaassen zich vorige week afmelden voor het Nederlands elftal. Inmiddels gaat het al een stuk beter met de middenvelder, die in de Eredivisie-kraker tegen PSV (1-2 verlies) zijn hoofdblessure opliep.

Dat kostte hem het EK-kwalificatietweeluik tegen achtereenvolgens Kazachstan (1-2 winst) en Tsjechië (dinsdagavond). ‘Ik moest me noodgedwongen afmelden voor het Nederlands elftal. Dat was ontzettend balen, maar wel de juiste beslissing. Ik was niet mezelf en voelde gewoon dat het niet kon’, vertelt Klaassen in een blog op de Ajax-website. De aanvoerder van de Amsterdammers denkt dan ook weer mee te kunnen doen tegen Heracles komend weekend. ‘Op het moment van schrijven voel ik me al een stuk beter dan vorige week’, aldus Klaassen.

Klaassen hoopt verder op een ‘wondertje’ dinsdagavond. Alleen als Oranje wint van Tsjechië én Turkije verliest van het al geplaatste IJsland is er nog hoop op EK-kwalificatie. ‘Het wordt nu heel lastig om derde te worden en de play-offs te halen. Ik verwacht dat IJsland zijn best gaat doen, maar ik denk niet dat Turkije het in eigen huis nog gaat laten liggen. Zeker omdat ze maar een punt nodig hebben. Turkije is ook geen slecht team.’

Vanavond (dinsdag) trapt Nederland om 20:45 uur af in de Amsterdam ArenA. Het duel is uiteraard live te volgen op Onze11.nl. Ook het cruciale duel Turkije – IJsland volg je bij Onze11.

Praat Mee!