Bild: ‘We willen geen EK zonder Oranje’

Eerder deze week maakte men bij de Duitse krant Bild nog grappen over het feit dat Nederland deelname aan het EK weleens zou kunnen missen. Nu de kans steeds aannemelijker aan het worden is, gaan de oosterburen inzien dat een toernooi zonder Oranje toch iets minder voorstelt.

‘Wat is het verschil tussen Nederland en Albanië? Albanië doet mee aan het EK van 2016’, zo schrijft Bild. ‘Het klinkt voor de Nederlandsers als een slechte grap, maar vanavond rond 22:30 uur zou het wel eens de waarheid kunnen zijn. Maar willen we echt een EK zonder Nederland? Eigenlijk niet. Het zou jammer zijn. Denk maar eens terug aan eerdere duels met Oranje op eindtoernooien. Die hadden toch altijd iets extra’s. Zoals in 1990 tijdens het WK..’, aldus de sensatiekrant, die dus toch liever heeft dat Nederland het EK ‘gewoon’ haalt.

Verder denkt de krant dat mocht Nederland het EK definitief niet halen, het zo maar eens het einde van de interlandcarrières kan zijn van spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Robin van Persie. De krant ziet in Memphis Depay, Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Jeffrey Bruma de spelers die na de zomer moeten opstaan bij het Nederlands elftal.

Praat Mee!