Sigthórsson: ‘Jammer dat het Nederland niet is gelukt’

Kolbeinn Sigthórsson, spits van IJsland, vindt het jammer dat het Nederland niet is gelukt zich te kwalificeren voor het EK. Het Nederlands elftal, dat gisteravond sowieso moest winnen wilde het nog kans maken op het EK, ging met 2-3 onderuit tegen Tsjechië. IJsland dat ook moest winnen verloor met 1-0 bij Turkije. ‘Ik vind het jammer dat het Nederland niet is gelukt’, vertelde de oud-Ajacied tegenover de NOS.

‘Het is gewoon ongelooflijk ook. Voor het begin van de kwalificatiereeks dacht ik: Nederland gaat dat EK makkelijk halen. Maar er is iets gebeurd met dat team. Het vertrouwen is denk ik niet groot’, aldus Sigthórsson, die door de nederlaag met IJsland als tweede eindigde in de poule. ‘Wij hadden de controle en hoefden alleen maar een goal te maken. Die viel niet. Vervolgens kreeg Turkije een makkelijke vrije trap en die gaat erin. Typisch. Ik had op het veld het gevoel dat ze blij waren met 0-0’, vertelt de IJslander over de wedstrijd tegen Turkije.

Desondanks is de aanvaller erg blij met hoe IJsland in de recente periode gepresteerd heeft. ‘Het is een heel gekke groep gebleken. Wij als IJsland mogen trots zijn op wat we gepresteerd hebben.’

Praat Mee!