‘Zal lang duren voor Nederland weer iets betekent’

Arnold Mühren denkt dat het nog wel even zal duren voor Nederland weer iets voorstelt op internationaal niveau. De oud-international, die in 1988 Europees kampioen werd met Oranje, heeft na het mislopen van het EK 2016 geen hoge verwachtingen van zijn land.

In 2014 werd Nederland nog, tegen alle verwachtingen in, derde op het WK. ‘We denken altijd dat we goed zijn, maar misschien zijn we toch niet zo goed. We hebben veel rode kaarten gekregen, veel fouten van verdedigers, veel blessures’, aldus Mühren, die geen excuses zoekt voor de slechte kwalificatiereeks. ‘We verdienen het echt niet om naar Frankrijk te gaan.’

In gesprek met de BBC laat de oud-voetballer weten dat het onzin is om Guus Hiddink of Danny Blind de schuld te geven van het misgelopen EK. ‘Het is niet alleen de manager, het is een combinatie van spelers, trainer en technische staf. De meeste spelers zijn nu gewoon niet goed genoeg. We hebben een jonge selectie, het gaat wel even duren voordat Nederland weer een rol van betekenis gaat spelen.’ (Foto: Tsutomu Takasu )

Praat Mee!