‘Als Blind dat denkt, begrijp ik waarom hij zo heet’

Van Willem van Hanegem had Danny Blind na het mislopen van het EK wel iets meer de hand in eigen boezem mogen steken. Zo laat de oud-voetballer weten in gesprek met Telegraaf TV. Hij vond dat de bondscoach na afloop van het duel met Tsjechië te veel excuses verzon.

Blind erkende medeverantwoordelijk te zijn voor de slechte resultaten, maar gaf ook aan dat Nederland nou eenmaal niet over zo’n grote selectie met kwalitatief gelijkwaardige spelers beschikt. Zoals bijvoorbeeld bij Spanje en Duitsland wel het geval is. ‘Als Blind dat écht denkt, dan doet hij mij denken aan zijn achternaam. Dan begrijp ik nu ook waarom hij zo heet’, vertelt Van Hanegem, die iets meer zelfkritiek verwacht had.

Ook de spelers van Oranje gaan niet vrijuit, zo vindt het Feyenoord-icoon. Volgens hem was de selectie er helemaal niet op gebrand om het EK te halen en werd er te weinig inzet getoond. ‘Waarom zouden zij zich druk maken over de uitschakeling van Nederland. Ze denken: wij hebben geld zat. Ze hadden gewoon veel eerder hun best moeten doen.’

 

Praat Mee!