Update | AD: ‘Barça voerde meerdere gesprekken met Van Persie’

Robin van Persie wordt mogelijk in de winter uit zijn lijden verlost bij Fenerbahçe. Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo is FC Barcelona in de zoektocht naar een geroutineerde spits uitgekomen bij de Nederlander. Van Persie zou tijdens de winterse transfermarkt de overstap moeten maken naar de Champions League-winnaar.

Roberto Fernandez, de technisch directeur van FC Barcelona, zat dinsdagavond tijdens het treffen tussen Nederland en Tsjechië op de tribune om onder meer Van Persie te bekijken. De vice-aanvoerder van Oranje begon op de bank tegen de Tsjechen, maar mocht al vroeg invallen. Ook zijn collega-internationals Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald zouden uitvoerig zijn bekeken door de voetbaldirecteur van de Catalaanse grootmacht.

Het gerucht van de Spaanse sportkrant is hoogst opmerkelijk te noemen. De 32-jarige spits van het Nederlands elftal wisselde deze zomer nog van werkgever. Voor ruim zes miljoen euro maakte Van Persie een transfer van Manchester United naar Fenerbahçe. Het is echter geen publiek geheim dat Van Persie het niet naar zijn zin heeft in Istanboel, waardoor een vroegtijdig vertrek bij de Turkse grootmacht niet zo gek gedacht is.

Update 16 oktober 08.43 uur

Het Algemeen Dagblad heeft donderdagavond bevestigd dat FC Barcelona tijdens de winterstop Robin van Persie wil inlijven. De ochtendkrant heeft van welingelichte bronnen vernomen dat de Nederlandse spits al meerdere serieuze gesprekken heeft gevoerd met de technische leiding van de Catalaanse club. FC Barcelona ziet Van Persie graag naar Camp Nou komen als stand-in voor de momenteel geblesseerde Lionel Messi, oud-Ajacied Luis Suárez en Neymar.

Van Persie zou zelf wel oren hebben naar een dienstverband bij de 23-voudig kampioen van Spanje. Bij zijn huidige club Fenerbahçe voelt de Oranje-international niet het vertrouwen van trainer Vitor Pereira, die de voorkeur geeft aan de Braziliaanse spits Fernandão. Of Fenerbahçe ook bereid is mee te werken aan een transfer valt nog maar te bezien. De Turkse topclub haalde Van Persie deze zomer met veel bombarie binnen en legde hem voor drie jaar vast.

Praat Mee!