Snoeks: ‘Het doelpunt van Van Persie had een symbolische betekenis’

Het tv-programma De Wereld Draait Door besprak gisteravond met Jack van Gelder en Frank Snoeks de uitschakeling van het Nederlands elftal voor Euro 2016 en daarin wordt duidelijk dat het voor verschillende spelers over is. Ook werd er uitgebreid gesproken over Robin van Persie, die een jaar geleden nog de held van Oranje was en nu de schlemiel die zijn ploeg de das om deed.

NOS-commentator Frank Snoeks, die aanwezig was bij zowel de legendarische kopbal tegen Spanje als die tegen de Tsjechen, vond het een symbolische goal. ‘Het is eigenlijk heel mooi, symbolisch bijna. Deze kopbal deed Nederland de das om en dat is in deze reeks van 10 wedstrijden gebeurd’, zo zegt Snoeks tegen Matthijs van Nieuwkerk. ‘Van Persie kan wel tegen een stootje, hij gaat hier niet aan ten onder. Hij heeft 100 interlands gespeeld, een WK finale gespeeld. Hij gaat er niet aan kapot’.

Op de vraag waar het mis is gegaan, is Van Gelder duidelijk. ‘Het is vanaf het begin fout gegaan, alles is fout gegaan. Het werd lachwekkend. Het leek wel alsof ze niet wisten wat ze moesten doen en dan stapelt de pech zich op. Er is geen uniformiteit en geen richtlijn. En dan denken de jongens die na een derde plaats op het WK hele grote meneren te zijn eigenlijk doodgewone voetballertjes te zijn’, klinkt het harde oordeel van Van Gelder.

‘Van Persie weet dat dit waarschijnlijk zijn laatste interland is geweest’

Zowel Van Gelder als Snoeks zijn het er over eens dat de veelbesproken Van Persie zijn laatste wedstrijd voor Oranje heeft gespeeld. ‘Hoe Robin aan zijn ploeggenoten vroeg om nog een ererondje te lopen zegt veel, maar ook dat hij als enige van allemaal de hele ronde heeft uitgelopen. Hij wist van binnen dat dit misschien wel eens de laatste keer kon zijn’, zo beaamt Snoeks. ‘Het is dan doodzonde dat de ArenA al helemaal leeg was, zoiets gun je een voetballer als Van Persie niet.’

Bekijk het fragment van gisteren hieronder terug.

Praat Mee!