The Sun: ‘Van Gaal is gedrag Memphis zat’

Memphis Depay heeft het voor zichzelf flink verbruid bij oud-bondscoach Louis van Gaal, zo stellen de Engelse tabloids. De buitenspeler van Manchester United, die afgelopen zomer voor meer dan dertig miljoen euro overkwam van PSV, kan maar niet imponeren en Van Gaal heeft het even gehad met de jongeling en zijn houding zowel binnen als buiten de lijnen. 

Sinds zijn komst naar Manchester wist Memphis nog maar drie keer te scoren. Twee daarvan maakte hij in de voorrondes van de Champions League en vorige maand wist hij zijn eerste competitietreffer te produceren tegen Sunderland. Maar Van Gaal zou genoeg hebben van de ‘cocky attitude’ van Memphis, die zich volgens de kranten arrogant en als een vedette opstelt, zonder daarvoor terug te betalen in doelpunten of assists.

Ook halen de tabloids het ‘shirtjes-incident’ aan bij Oranje. De buitenspeler had tegen Tsjechië het wedstrijdshirt van IJsland aan, dit duidt volgens de media op een slechte voorbereiding en onprofessioneel gedrag. Door de opeenstapelingen van incidenten hoeft Memphis voorlopig niet te rekenen op een basisplaats, Ashley Young zal hoogstwaarschijnlijk zijn opwachting gaan maken in de basis.

Praat Mee!