Napoli sleept Oranje-international voor de rechter

Dat Jonathan de Guzman zich onmogelijk heeft gemaakt bij Napoli was al een tijdje duidelijk, maar het gaat nu zo ver dat de Italiaanse club dreigt met een rechtszaak tegen de Oranje-international.

De Guzman stond in de zomer op het punt om te verkassen naar het Engelse Bournemouth, maar hij kwam niet opdagen voor zijn vlucht. De middenvelder claimde dat hij geblesseerd was en een operatie nodig had en dat hij daarom besloot om niet in het vliegtuig te stappen. Hiermee haalde hij de woede van de clubleiding op zijn hals en vorige maand kreeg hij het aan de stok met de technisch directeur.

In het Italiaanse Tuttomercato legt Beppe Cannella uit wat er precies gaande was op de laatste dag van de transfermarkt. ‘We hadden De Guzman al aan Bournemouth verkocht, alles was geregeld voordat de transfer werd geblokkeerd vanwege zijn fysieke conditie’, aldus de tussenpersoon van Napoli. ‘De Guzman wordt in januari 100% zeker verkocht. Hij kan van waarde zijn voor een club als West Ham United.’

Hiermee is het verhaal voor de geboren Canadees nog niet over. Napoli dreigt met een rechtszaak vanwege het weigeren van een overstap naar Bournemouth. Zoals eerder gezegd claimde De Guzman dat hij een operatie nodig had, maar de clubleiding geeft hier geen gehoor en zal indien een transfer in januari niet doorgaat naar de rechter stappen.

Praat Mee!