Oranje-debutant blikt terug: ‘Het is geen ramp, maar wel erg vervelend’

Anwar El Ghazi werd door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor de twee EK-kwalificatieduels tegen Kazachstan en Tsjechië en begon ook nog eens in beide duels in de basis. Op de clubsite van Ajax vertelt de buitenspeler dat hij geen rekening had gehouden met speelminuten en zeker niet met twee basisplekken.

‘Ik had niet op speelminuten gerekend en zeker niet dat ik meteen in de basis zou staan. Het is echt heel mooi dat ik dit op mijn twintigste al mag meemaken. Echt een eer. Ik speelde nu met jongens die ik van vroeger van televisie kende’, zo onthuld de vleugelspeler die in zijn eerste wedstrijd een assist afleverde in de wedstrijd tegen Kazachstan.

‘De druk was hoog, want er werd veel over gesproken. Natuurlijk is de uitschakeling pijnlijk. Nederland hoort in mijn ogen bij de beste tien landen van de wereld en moet ieder groot toernooi van de partij zijn’, gaat El Ghazi verder. ‘Het is niet meteen een ramp, maar dat we er volgend jaar niet bij zijn is wel heel erg vervelend. Ik kan niet oordelen waar het fout is gegaan, ik was er tenslotte pas een week bij. Maar het geluk was niet aan onze zijde.’

Naast Joel Veltman, Ricardo van Rhijn, Davy Klaassen en Jasper Cillessen is El Ghazi nu de volgende A-international bij de Amsterdammers, maar zelf blijft hij daar erg nuchter onder. ‘Ik ben nog steeds dezelfde Anwar. Het enige wat ik moet doen is presteren en mijn voeten laten spreken. Ik wil lekker voetballen en laten zien wat ik kan. Als het iets minder gaat, dan is dat maar zo. Ik ga geen druk opleggen op mijzelf. Het gaat nu eenmaal met ups en downs in de voetballerij’, sluit de topscorer van de Eredivisie af.

Praat Mee!