KNVB in vergevorderd stadium over oefeninterland tegen Wales

De KNVB en de Football Association of Wales zijn in een vergevorderd stadium betreft een oefeninterland tussen Wales en Nederland. Deze eerste wedstrijd na het debacle van de EK-kwalificatie zal op vrijdag dertien November in het Cardiff City Stadium afgewerkt worden. 

Voor Wales betekent dit de start voor hun “warm-up” richting het EK in Frankrijk dat zij na bijna zestig jaar weer hebben bereikt. Wales wilde graag een wedstrijd met een tegenstander die zij ook op het EK zouden kunnen treffen, daardoor werden ook Portugal en Polen gepolst, maar vanwege een stadion voorkeur bij de spelers is het toch Nederland geworden. Wales speelde al hun wedstrijden in het stadion van Cardiff City en hadden geen trek om in een ander stadion deze oefeninterland van Oranje af te werken.

De laatste keer dat Nederland tegen Wales speelde was in juni van 2014, vlak voordat de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal naar Brazilië vertrok. Oranje won toen met 2-0 door doelpunten dankzij Arjen Robben en Jeremain Lens. Voor bondscoach Danny Blind betekent dit een nieuwe start met het Nederlands elftal na de uitschakeling voor het EK 2016 in Frankrijk.

Praat Mee!