LVG: ‘Depay dient de filosofie van het team te respecteren’

Memphis Depay begon voor het eerst dit seizoen op de bank bij Manchester United en Louis van Gaal heeft daar ook een speciale reden voor. De voormalig bondscoach heeft tegenover de international kenbaar gemaakt dat hij de filosofie van United moet volgen, zo niet dan ziet hij zijn kans op speeltijd met de week minder worden. 

Van Gaal neemt het wel op voor Memphis die deze zomer overkwam van PSV voor ruim dertig miljoen euro. ‘Een jonge speler kan niet constant presteren zoals ik al eerder heb gezegd. We zijn bereid Depay tijd te geven, maar hij dient wel respect te tonen voor de filosofie van het team’, zegt hij tegenover de Engelse media.

‘Sommige spelers zijn niet in staat om aan te haken bij de filosofie van het team, maar dat weet je niet van te voren. Daar kom je pas na een tijd achter’, gaat Van Gaal verder. ‘Je kan wel constateren dat een speler veel kwaliteiten bezit, maar als hij die niet in dienst van het team kan stellen wordt het moeilijk. Dat is ook gebeurd bij Angel Di Maria en Radamel Falcao. Geweldige spelers, maar die moesten wel passen bij de filosofie van United.’

Eerder deze week kwam naar buiten dan Van Gaal het gedrag van de jonge buitenspeler zat was en hem voorlopig op de bank zal houden.

photo credit: WVDOCongres in Beeld via photopin cc

Praat Mee!