Sneijder wint en gaat met Galatasaray aan kop

Twee dagen na de geboorte van zijn zoon moest Wesley Sneijder weer aan de bak met Galatasaray. De Turkse topclub moest de wedstrijd winnen om de druk op koploper Besiktas te houden en kon bij winst voor een dag koploper zijn. Met de Oranje-international werd er met 4-1 gewonnen van Genclerbirligi. 

De ploeg van Sneijder begon niet goed aan de wedstrijd en zag zijn ploeg na ruim een half uur op achterstand komen toen Moestafa El Kabir de bezoekers op voorsprong zette. Pas na rust kwam Cim Bom op gang en maakte het al snel de gelijkmaker via Bilal Kisa. Niet lang daarna met Aurelien Chedjou de bevrijdende 2-1 door een corner van Selcuk Inan binnen te koppen.

Het vervolg van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer. Galatasary had de wedstrijd onder controle en het was wachten op meer doelpunten. Deze kwam pas in de 68e minuut toen Yasin Öztekin het slordig uitverdedigen van Genclerbirligi afstrafte met de 3-1. Voor Sneijder was er dit keer geen hoofdrol weggelegd. De spelmaker mocht tien minuten voor tijd onder luid applaus het veld verlaten en zag zijn ploeg nog uitlopen naar 4-1 doordat Burak Yilmaz een penalty binnenschoot in de blessuretijd.

Praat Mee!