Van Persie schiet Fenerbahçe naar overwinning

Voor het eerst in lange tijd kreeg Oranje-international Robin van Persie een basisplaats van Vito Pereira en dit betaalde hij ook ruimschoots terug. De spits die deze zomer overkwam van Manchester United schoot zijn ploeg naar een 1-0 overwinning door een vrije trap op prachtige wijze binnen te schieten tegen Kayserispor.

Pereira koos ervoor om Van Persie te posteren als schaduwspits in de uitwedstrijd tegen de ploeg uit Kayseri, maar ook dit keer zag het spel van De Gele Kanaries  er niet goed uit. Pas na een halfuur werd de score pas geopend door Van Persie. De aanvaller mocht aanleggen voor een vrije trap van ongeveer 25 meter, en schoot deze met zoveel kracht dat doelman Kayacan Erdogan er geen antwoord op wist te geven.

In de resterende 60 minuten van de wedstrijd was het van beide kanten erg slordig. Zowel Fenerbahçe als Kayseri creëerde wel kansen maar bij beide stond het vizier niet op scherp. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar Fener doelman Volkan Demirel hield zijn ploeg op de been.

Aankomende donderdag wacht Van Persie de thuiswedstrijd tegen Ajax in het kader van de Europa League. Ajax wist ook haar generale voor deze wedstrijd te winnen met 2-0 van Heracles Almelo.

Bekijk hier het doelpunt van Van Persie:

Praat Mee!