Nederlandse vrouwen oefenen tegen vice-wereldkampioen

Het Nederlands vrouwen elftal zal in November een oefenwedstrijd spelen tegen vice-wereldkampioen Japan, dit maakt de Japanse voetbalbond vandaag bekend. De ploeg van Sarina Glotzbach-Wieman zal het oefenduel afwerken in het stadion van FC Volendam.

De Japanse bondscoach is blij dat zij tegen het ‘powerhouse’ team van Nederland kunnen spelen, in voorbereiding op de Olympische Spelen in de zomer daarna. ‘Nederland is een sterk team, met veel kracht en snelheid en ze spelen altijd erg collectief. Met hun lengte en techniek voorin is het een goede test om te kijken waar wij op dit moment staan na het WK van dit jaar’, zo zegt Sasaki Norio op de website van de Japanse voetbalbond.

Voor de Oranje leeuwinnen is dit de vierde keer dat zij tegen de Japanse voetbaldames zullen spelen. De voorgaande drie duels werden allemaal verloren. In 2004 verloor de ploeg met 2-0 in een vriendschappelijke wedstrijd en in 2008, op het WK verloren de Nederlandse speelster de strijd om de derde plek. De meest recente verliespartij was dit jaar tijdens het wereldkampioenschap in Canada. In de achtste finale won Japan met 2-1.

De wedstrijd tussen Nederland en Japan wordt gehouden op zondag 29 november in het FC Volendam stadion, aftrap om 14:30.

foto: OnsOranje Twitter.

Praat Mee!