Opgeleefde Elia: ‘Misschien was het achteraf geen goede keuze’

Met de carrière van Eljero Elia gaat het een stuk beter sinds hij ervoor koos om bij Feyenoord te gaan spelen. De aanvaller scoorde in de Eredivisie al drie keer in zes duels en werd voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden zelfs al opgeroepen voor Oranje.

In het Feyenoord Magazine blikt de vleugelaanvaller terug op de eerdere jaren in zijn loopbaan. ‘Spijt heb ik nergens van, ik sta achter elke keuze die ik heb gemaakt. Maar achteraf gezien had ik misschien niet op mijn 21ste al voor het buitenland moeten kiezen. FC Twente was destijds een geduchte concurrent voor de traditionele top drie in Nederland, daarom lag een transfer naar Ajax, PSV of Feyenoord toen niet voor de hand.’

Achteraf denkt Elia dat hij eerder al de keuze had moeten maken voor één van de traditionele topclubs in de Eredivisie. ‘Het was beter geweest om een paar jaar voor Ajax, PSV of Feyenoord te spelen in plaats van direct naar HSV te gaan. Dan was ik ouder én volwassener naar het buitenland gegaan en daar bovendien binnengekomen als een speler van een topclub, in plaats van als talent van FC Twente’, aldus de 28-jarige aanvaller.

Praat Mee!