Valse start voor Oranje onder 17 in kwalificatie jeugd-EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar is de kwalificatiecyclus voor het jeugd-EK van 2016 slecht begonnen. Wales bracht het elftal van bondscoach Kees van Wonderen in de slotfase van de wedstrijd een 2-1 nederlaag toe.

Oranje onder 17 liep vanaf het begin al tegen de feiten aan. Brandon Cooper zette Wales binnen vier minuten op een 1-0 voorsprong, waardoor Nederland genoodzaakt was zich terug te knokken in de wedstrijd, en dat deed het ook. De 16-jarige Ché Nunnely maakte in de blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer.

De rechtsbuiten van Ajax leek daarmee een punt te redden voor zijn ploeg. Negen minuten voor tijd kwam Wales echter voor de tweede keer op voorsprong. Cooper schoot de 2-1 tegen de touwen en trakteerde Nederland daardoor op een nederlaag.

Oranje onder 17 kan zich nog altijd plaatsen voor het jeugd-EK in Azerbeidzjan, maar dan moet het in de overige groepswedstrijden tegen Albanië (24 oktober) en Zwitserland (27 oktober) wel punten gaan halen. Alleen de eerste twee landen kwalificeren zich voor de Eliteronde, waarin een ticket voor het EK onder 17 op het spel staat.

Praat Mee!